Om mig

Det är jag som är Marianne!

Jag heter Marianne Karlsson och är diplomerad zonterapeut och massageterapeut.

Jag kommer ursprungligen från Nykvarn som ligger en dryg mil utanför Södertälje. I tonåren flyttade jag till Stockholm och senare till Malmö där jag bildade familj och blev kvar i 15 år.

Idag är jag tillbaka i Nykvarn arbetar som massör och zonterapeut i lokalen där det var herrfrisör när jag var liten, det är roligt!

Gammeltorpsvägen 1 A

Friskvård

Jag tror på friskvård, att hitta en livsstil som fungerar i vardagen.

Jag tror på ordet "lagom", att motionera på det sätt som passar mig, att äta den mat jag mår bra av, att ha en bra dygnsrytm och en god nattsömn.

Vi har ju alla så olika förutsättningar och det kan se ut på många olika sätt.

Min filosofi är att lyssna inåt och hela dig själv!

Nu vet jag att det inte är så lätt som det låter men med de kunskaper och erfarenheter jag fått med mig under årens lopp vet jag att zonterapi och massage är effektiva behandlingar som hjälper kropp och själ till läkning och ökat välbefinnande.


Min vision är att hjälpa människor att aktivera sin egen läkeförmåga, att återskapa jämvikt och balans i så tidigt skede som möjligt, helst innan sjukdom uppstår.


Zonterapi har jag lärt mig på skolan för naturlig hälsa Ki-Shin-Tai, där jag även studerat Traditionell Kinesisk Medicin.

Jag har kompletterat min utbildning med kurser på Axelsons gymnastiska institut och Veda Lila.

Jag är även certifierad Qigong instruktör, har gått min utbildning på Chi Neng institute i Malmö

Utbildningen till massageterapeut har jag gått på Axelsons gymnastiska institut.

Qigong

Jag är en inbiten qigongutövare, ett enkelt sätt att hitta avspänning, fokus och mer energi i vardagen.

2014  gjorde jag en resa till Wudang Shan i Kina, en underskön plats som varit mål för taoistiska pilgrimer i hundratals år.

En resa med daglig qigongträning, vegetarisk kost tillsammans med nunnorna i templet, spännande utflykter där vi bl a bjöds på kinesisk tesermoni, qigongövningar mitt i en lotusodling och kilometerlång vandring i trappor som ledde till topptemplet, det absoluta målet.

Zonterapeut och massör

Resan till Wudang Shan